Úspěšný týden výstav v Champagne
 
Na tradiční dubnově cestě do Remeše za novinkami našich vinařů i hledáním těch zcela nových, nás – společníky firmy – Ing. Tomáše Magora Doležala a Dr. Petra Pečeného, letos doprovodila ambasadorka našich vín Andrea Verešová spolu s manželem a malým TV + foto štábem, takže nám smutno opravdu nebylo. A to ani malou chviličku! Hned po sobotním příletu jsme byli pozváni na malou soukromou party, a to přímo  v domě ikony malých vinařů Vincenta Lavala (Champagne Georges Laval), kde jsme se radostně přivítali nejen s Vincentem a jeho ženou, ale i dalšími našimi přáteli – manžely Lahaye, Ruppert-Leroy, D. Leclapartem, P. Doquetem či E. Brochetem. Večírek se skvělým Champagne, výborným jídlem a fantastickou kapelou byl ozvláštněn jam session s kytarou Pascala Doqueta, zpěvem Jerome Bourgeois či bubnováním a tancem hostitele, a končil až nad ránem! Pak se nebylo co divit, že na výstavu BULLES BIO jsme dorazili druhý den až kolem poledního, a sám její pořadatel – nikdo jiný než právě Vincent – až kolem druhé odpolední. To ale vůbec nikomu nevadilo, obešli jsme většinu ze 40 vystavujících, ochutnali na 100 vzorků a pozdravili další naše vinaře Benoit Margueta, Benoit Dehu, Didier Doue a další. Vezeme vám od nich řadu skvělých novinek a nejen to – objevili jsme tu dva úplně nové, v organickém Champagne právě začínající producenty! Všechna nová vína budete mít možnost ochutnat na květnových degustacích (17.+24.5.). Na závěr dne jsme   povečeřeli v Michelinské restauraci hotelu Les Crayeres. V pondělí nás čekal jubilejní 10.ročník výstavy TERRES ET VINS v historickém Palace du Tau vedle slavné katedrály – zde jsme nesměli chybět již dopoledne a mezi několika desítkami pečlivě vybraných hostů jsme pak úderem poledne na nádvoří společně s třicítkou vinařů oslavili kulaté narozeniny výstavy. Jak jinak, než šampaňským a skvělou muzikou?! A pak jsme už zase tvrdě pracovali, ochutnali novinky od M.N. Ledru, F. Bedel, B. Lahaye či D. Laclaparta a dalších. Vpodvečer jsme pak navštívili v Avize Oliviera Bonvilla (Champagne Franck Bonville) a vše zakončili společnou opulentní večeří v Les Avises. Úterní pracovní oběd byl vyhrazen pro J.F. Cloueta (Champagne André Clouet) a především pak návštěvě u okouzlujícícho a stále usměvavého Davida Leclaparta. Zde jsme strávili přes tři hodiny ochutnáváním opravdových archivních skvostů a na závěr “upekli” dodávku celého Davidova portfolia (také na květnových degu)!!! K Doquetovým jsme proto dorazili s velkým zpožděním a společně si postěžovali na únavu z náročného programu. My jsme však stále neměli dost a po návratu do Remeše jsme se na večeři setkali s přáteli v bistrotu Au Bon Manger a ještě stihli after party výstavy Artisans. Středa byl dnem odjezdu, ale ještě před ním jsme navštívili v jejich vinařstvích M.N. Ledru, B. Margueta a B. Lahaye.  A pak už rychle na letadlo do Prahy, abychom včas zajistili všechny objednávky a připravili tak pro vás další skvělé bublinky pro následující ochutnávky. Budeme se na vás moc těšit!
Vaši Tomáš a Petr